Skip to main content

PSİKOLOJİK ESNEKLİĞİ DERİNLEŞTİRMEK

PSİKOLOJİK PROBLEMLERİ AŞMAMIZDA ÖNEMLİ BİR ADIM, “PSİKOLOJİK ESNEKLİK”… KENDİLİĞİNDEN GELEN İYİ HİSSETME HALİ… HAYATIMIZA NASIL DAHİL EDEBİLİRİZ?

Araştırmalar, “Psikolojik Esnekliği” hayatımıza dahil etmeyi öğrendiğimizde, birçok psikolojik problemi aşabileceğimizi ve iyi hissetme halinin hiçbir çaba sarf etmeden kendiliğinden ortaya çıktığını göstermiştir.

Çoğumuz bu hayatın içerisinde sürekli korku, kaygı, üzüntü ve yargı bombardımanına maruz kalırız. Bazen kendimizi, değişimin hızlı temposundan bunalmış̧ ve tehdit altında hissederiz. Gündelik işlerimizi yaparken bile, otomatik pilottaki alışılagelmiş davranış kalıplarımızı sergiler ve bunları hayat amaçlarımıza yönelik olarak yaptığımızı fark edemeyiz. Sağlığımıza zarar geleceğinden kaygılanır ve bu kaygımızı azaltmak için kendimizi sigara, alkol ya da ilaçlar kullanırken buluruz. Ailemiz ve arkadaşlarımızla daha derin bağlar kurmak ister, ama onları sert dille eleştirir ya da onlarla birlikte geçireceğimiz hafta sonu planını işimize öncelik verip bir türlü gündeme alamayız. Kilo vermek ister ama dürtülerimize engel olamayıp kendimizi ikinci, hatta üçüncü dilim pizzayı yerken buluruz. Ve bazen tüm bunları isteyip de bir türlü yapamadığımız için en acımasız eleştiriyi de kendimize yaparız.

İNSANLARIN, KENDİLERİNİ RAHATSIZ EDEN DÜŞÜNCE, DUYGU, HİS VB. GİBİ İÇSEL DENEYİMLERİNİ KONTROL ETME VE ONLARDAN KAÇINMA ÇABALARI, YAŞAM ODAKLARI DARALTIR VE ONLARI ANLAMLI BİR HAYAT YAŞAMAKTAN UZAKLAŞTIRIR.

O anlarda psikolojik olarak katı hale gelir ve kendimizi, düşüncelerimizle, duygularımızla boğuşurken buluruz. Bu şekilde harcanan çabalar, bir kez geldiğimiz bu dünyada zamanın akıp gitmesine ve hayatı, değerlerimizden uzak bir şekilde yaşamamıza neden olur.

Bu söyleşide; ülkemizin ve dünyanın geçirmekte olduğu bu sıkıntılı süreçte kişinin psikolojik sağlıklılığında çok önemli bir yer teşkil eden, bizleri rahatsız eden düşünce, duygu, his, belirti, anılar vb. ile olan ilişkimizi değiştirmeyi sağlayan “Psikolojik Esnekliği” sizlere tanıtmayı ve deneyimletmeyi amaçladık. Psikolojik esneklik; olumsuz düşünceler, hoş olmayan duygular ve hisler, acı veren anılar, rahatsız edici fiziksel duyumlara şimdiki an farkındalığı ile yargısız kalabilme becerisidir. Bu beceri, rahatsız edici içsel deneyimlerimiz tarafından yönetilmeden onlarla olan ilişkimizi değiştirmeyi sağlar. Sizlere bu çalışmada “Psikolojik Esnekliği” çeşitli yaşantısal egzersizler ile deneyimletmeyi ve önceden soracağınız soruları yanıtlamayı amaçlıyoruz. Faydalı olması dileğiyle.

Zoom uygulaması üzerinden online olarak düzenlenecek canlı yayınımız Türkçe ve İngilizce olarak simultane tercüme edilecektir.

ÖĞRENCİ OLARAK BİLET ALIMLARINDA;

Biletino üzerinden öğrenci kategorisindeki biletinizi aldıktan sonra güncel öğrenci belgenizin bir kopyasını info@actturkiye.com mail adresine göndermeniz gerekmektedir. Öğrenci belgenizin teyit edilmesinden sonra tarafınıza bilgilendirme yapılacaktır.

BU EĞİTİME KİMLER KATILABİLİR;

Herkese açık bir eğitimdir (Meslek içi ve meslek dışı).

PROF. DR. ROBYN. D. WALSER

Dr. Robyn D. Walser, TL Danışmanlık Hizmetleri’nde direktör, Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley’de öğretim görevlisi ve Travma Sonrası Stres Bozukluğu Ulusal Merkezi’nde çalışmaktadır. Lisanslı bir psikolog olarak Dr. Walser, uluslararası eğitim, danışmanlık hizmeti ve terapi uygulamaları yürütmektedir. Dr. Walser, Kabul ve Adanmışlık Terapisi (ACT) uzmanı ve kurucularındandır.

ACT’yi öğrenmek üzerine bir kitap da dahil olmak üzere ACT ile ilgili 6 kitabın ortak yazarlığını yürütmüştür. En son kitabı “The Heart of ACT”, 2019 yılının sonbaharında yayınlanmıştır. Dr. Walser, travmatik stres, depresyon ve madde kötüye kullanımı konusunda uzmandır ve bu konularla ilgili birçok makale, kitap bölümü ve kitap yazmıştır.

1998’den beri ACT üzerine atölye çalışmaları yürütmekte ve birçok formatta, birçok danışan problemi için eğitimler vermektedir. Dr. Walser, “tutkulu, yaratıcı ve cesur bir ACT eğitmeni ve terapisti” olarak tanımlanmıştır ve en çok da dinamik, sıcak ve zorlu ACT eğitimleriyle tanınmaktadır. Kendisinden sıklıkla klinisyenin klinisyeni olarak bahsedilir. Dr. Walser’ın atölye çalışmaları, bu modern müdahaleye yönelik eşsiz bir öğrenme fırsatı sunmak için tasarlanmış dersler ve yaşantısal egzersizlerin bir kombinasyonudur. Dr. Walser uzun yıllardır Bağlamsal Davranış Bilimleri Derneği (ACBS) üyesi ve geçmiş dönem başkanıdır ve aynı dernekte birçok komitede görev almıştır.

PSİKİYATRİST DR. İBRAHİM BİLGEN

1968 Adana doğumludur. 1994 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirmiştir. 2001 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’ndan psikiyatri uzmanlığını almıştır. Gesthalt Terapi eğitimi sonrasında, “Bilişsel ve Davranışçı Terapi Eğitimi”ni EABCT (European Association Behavioural and Cognitive Therapies)‘den akreditasyon sertifikası alarak tamamlamıştır. Dr. İbrahim Bilgen, Çocuk ve Ergen Psikoterapisti olmak üzere, “Çocuklarda ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi” eğitimini yine EABCT (European Association Behavioural and Cognitive Therapies) onaylı sertifika alarak tamamlamıştır.

Son altı yıldır “Kabul ve Adanmışlık Terapisi” (Acceptance and Commitment Therapy) eğitimini yurt dışında tamamlamış olup güncel eğitimlerine ve süpervizyonlarına devam etmektedir. “Kognitif ve Davranış Terapileri Derneği”nde eğitmen ve süpervizör olarak ACT eğitimleri vermektedir. EACP (European Association for Cognitive Psychotherapy), ACBS (Association for Contexual Behavioral Science) ve IACP (International Association for Cognitive Psychotherapy) üyesidir. “Benim hayatım hep böyle mi geçecek?” ve “Terapide Psikolojik Esneklik” adlı iki kitabı bulunmaktadır.

BAŞLANGIÇ TARİHİ

30 Nisan 2021 / 20:00

BİTİŞ TARİHİ

30 Nisan 2021 / 22:00

TÜKENDİ

Yaklaşan eğitimlerimiz ve etkinliklerimiz hakkında bilgi almak için lütfen e-bültenimize abone olun.