Skip to main content

KAPSAMLI TEMEL ACT EĞİTİMİ

“SON 8 YILDIR DEVAM EDEN, ACT’IN ÖNDE GELEN EĞİTMEN VE SÜPERVİZÖRLERİNDEN ÖĞRENDİKLERİMİ SİZLERLE DE PAYLAŞACAĞIM BU EĞİTİMLERDE, ACT VE SÜREÇ ODAKLI TERAPİYİ EN GÜNCEL HALİ İLE ÖĞRENECEKSİNİZ.”

EĞİTMENİN MEKTUBU;

PSİKOLOJİ BİLİMİ İLE UĞRAŞAN BİZ TERAPİSTLERİN EN ÖNEMLİ GÖREVİ İNSAN ACISINA ÇARE BULMAKTIR.

İnsan olmanın bir ödülü, zihin ve dile sahip olmamız iken, bunun bedeli ise, bizlerin içsel acı çekebilen tek canlı olmamızdır. Bu dünyada istemediğimiz kadar acı var ve esas sorun acının kendisi değil insanın bu acıya çare bulma çabasıdır. Istırap ise insanın acıdan kaçma çabası neticesinde olmaktadır. Yani “Acıdan Kaçarken Istıraba Tutulmak”.

Sorun, insanların düşünce, duygu, his, belirti ya da imajlarından ziyade, onlardan kurtulma çabaları neticesinde bir kez geldiği bu hayatı değerlerinden uzakta yaşamalarıdır. Kısacası, sorun olan, bizi insan yapan özelliklerimiz değil, onlardan kurtulma stratejilerimizdir.

Kabul ve Adanmışlık Terapisi, insan acısına faydalı olan 6 ana noktayı, kendi içerisinde tasarlayarak psikolojik esnekliği en fazla arttıran kanıta dayalı üçüncü kuşak bir terapi modelidir.

ACT’ı uygulamaya başladığınızda siz de kendi hayatlarınızda ne kadar esneklik kazandığınıza inanamayacak ve psikolojik esnekliğin anlamını, ilk önce kendi hayatınızdaki değişiklikler ile fark edeceksiniz. ACT “Radikal Davranışçı” bir terapi prosedürüdür. Bu nedenle anlattıklarımızı öncelikle kendi yaşamınızda uygulamaya çalışmanızı öneririm.

KAPSAMLI ACT EĞİTİM SERİLERİ (BİLGİLENDİRME VİDEOSU)

İnsan ıstırabına faydalı olabilmek amacı ile terapi eğitimleri alarak geçirdiğim 25 yılımın son 8 yılını insan ıstırabına daha etkili olduğuna inandığım ACT‘ı öğrenmeye, uygulamaya, öğretmeye adadım. 8 yıl önce başlayan ve halen devam eden yurt dışında ACT’ın önde gelen isimlerinden aldığım eğitimler ve süpervizyonlardan elde ettiğim bilgi ve tecrübelerimi bu eğitimlerde sizlerle paylaşmayı amaçlamaktayım. Bu eğitim serisi, ACT’a aşina olanlar için daha derin bir deneyim olacaktır. ACT’la yeni tanışanlar için ise iyi bir başlangıca hizmet etmesini umuyorum.

Bu eğitimde sizlere sadece ACT’ı değil, onun bağlı olduğu bağlamsalcılığı, RFT’yi (İlişkisel Çerçeve Kuramı), davranışçılığı, işlevsel analizi ve son yıllarda çalışmalarımı sürdürdüğüm süreç odaklı yaklaşımı da içeren bir eğitim vermeye çalışacağım. Tüm bu maddelerin terapi odasına nasıl yansıtılacağını ise beraberce uygulayarak sizlere de aktarmayı ve terapist esnekliğinizi hem bilimsel hem de deneyimsel olarak arttırmayı amaçlamaktayım.

EĞİTİMLERİMİZ 3 AŞAMADAN OLUŞMAKTADIR;

Her eğitim aşamasından sonra “Katılım Sertifikası” verilecek olup, gelişim sürecinizi tamamlamanız açısından eğitimlerin hepsini tamamlamanız önerilmektedir.

✓  Temel ACT Eğitimi (Zoom / 19 Şubat – 20 Nisan 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.)

✓  Orta Seviye ACT Eğitimi (Zoom / Eğitim takvimi ve detayları ileride açıklanacaktır.)

✓  İleri Düzey ACT Eğitimi (Bu eğitimi Amerika‘da eğitim aldığım hocalarımı davet ederek hibrit olarak gerçekleştirmeyi planlamaktayız / Eğitim takvimi ve detayları ileride açıklanacaktır.)

Bu eğitimde sadece bilgi öğrenmeyip, canlandırmalar ile deneyimleyerek de öğrenmenizi yani hal etmenizi sağlamaya çalışacağım. Bu nedenle vereceğimiz eğitim materyalleri dışında bol bol deneyimsel egzersizler, rol playler ve seans örnekleri seyretmeye hazır olun.

Eğitimde buluşmak umudu ile…

EĞİTİME KATILIM ÖN KOŞULU NEDİR?

Bu kurs ACT’e başlangıç seviyesinde bir eğitimdir. Kursa ruh sağlığı alanında çalışan profesyoneller (Psikiyatrist, Çocuk-Ergen Psikiyatristi, Psikolog, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (PDR), Pratisyen Hekim, Psikoterapist, Davranış Analistleri, Psikiyatri Hemşireliği, vb.) ve ilgili alanlardaki bölümlerde okuyan 2. 3. ve 4. sınıf öğrencileri katılabilir.

EĞİTİM TARİHLERİ;

19 Şubat 2023 / 20 Nisan 2023 tarihleri arasında, aşağıda belirtilen tarih ve saatlerde gerçekleştirilecektir.

“Kapsamlı Temel ACT Eğitimi” toplamda 40 saat olarak planlanmıştır.

KATILIM SERTİFİKASI;

Her eğitim sonrası ilgili eğitimin tüm saatlerini eksiksiz tamamlayan katılımcılara “Katılım Sertifikası” verilecektir.

EĞİTİM DİLİ;

Türkçe olacaktır. Videolar Türkçe alt yazılıdır.

KAYIT VE İLETİŞİM;

www.actturkiye.com web sitemizdeki “Eğitim Başvuru Formu”nu doldurmuş olanlara öncelik verilip, kesin kayıtlar, ödeme sonrası kontenjan dahilinde ve başvuru sırasına göre değerlendirilecektir.

Telefon: +90 (533) 017 03 91 veya E-posta: info@actturkiye.com

ORGANİZASYON;

Yaprak Özel Sağlık Hizmetleri Ltd. Şti.

EĞİTİM ÜCRETİ;

… ₺ + KDV (19 Şubat – 20 Nisan 2023 tarihleri arasında yapılacak olan “Kapsamlı Temel ACT Eğitimi” için geçerlidir.)

ÇEVRİMİÇİ DETAYLARI;

✓  Online eğitimlerimiz Zoom üzerinden gerçekleştirileceği için; eğitim öncesi kullanacağınız bilgisayar ve/veya tabletinize Zoom programını indirmiş olduğunuzdan emin olunuz. Gönderilecek olan bağlantı linki birçok işletim sistemini, tarayıcıları ve cihazları destekler. Sizlere kullandığınız tarayıcınızın son sürümlerini yüklemenizi tavsiye ederiz.

✓  Eğitimden daha iyi verim alabilmeniz için iyi bir internet bağlantınız olduğundan emin olunuz.

✓  Eğitim süresince daha iyi takip edebilmeniz için kulaklık kullanmanızı tavsiye ederiz. Eğitim boyunca zorunlu kalınmadığı sürece kameralarınızın açık tutulması önemle rica olunur.

✓  Eğitim süresince izinsiz görüntü, ses kaydı alınmaması ve paylaşılmaması gerektiğini de hatırlatmak isteriz.

Eğitim Koordinatörü: Sinem Bilgen

Eğitmen: Dr. İbrahim Bilgen (ACT Eğitmen ve Süpervizörü)

KAPSAMLI TEMEL ACT EĞİTİMİ İÇERİĞİ (40 SAAT);

19 ŞUBAT / PAZAR

✓  09:30 – 10:00: İçeri alımlar başlar. (Kayıt sırasında kullanmış olduğunuz isimleriniz ile , eğitim boyunca kullanacağınız isimlerinizin aynı olduğundan emin olunuz. İsimleri, kayıt ismi ile tutmayanları bizlere bilgi verilmediği sürece içeri kabul edemeyeceğimizi üzülerek bildirmek isteriz)

✓  10:00 – 11:30: Kabul ve Adanmışlık Terapisinin (ACT) Temelleri – Danışanlarınızın acıya farklı duruş sergilemesini nasıl sağlayacaksınız?

✓  11:45 – 13:15: RFT (İlişkisel Çerçeve Kuramı)

✓  13:15 – 14:00: Öğle Arası

✓  14:00 – 15:30: İşlevsel Bağlamsalcılık, İşlevsel Analiz ve Davranışçılık : Bağlam nasıl belirlenir? Bağlamda ortaya çıkan davranışların fonksiyonu terapötik görüşmede nasıl tespit edilir?

✓  15:45 – 17:15: Altıgen Modeli

23 ŞUBAT / PERŞEMBE (3 SAAT)

✓  19:30 – 21:00: Psikolojik Esneklik ve Psikolojik Katılık, Bilişsel Birleşme (Füzyon) ve Ayrışma (Defüzyon)

✓  21:15 – 22:45: Füzyon ve defüzyon ile ilgili seans örnekleri (Video ve eğitmen ile role play), grup içi etkinlikler.

2 MART / PERŞEMBE (3 SAAT)

✓  19:30 – 21:00: Deneyimsel Kaçınma, Kontrol Ajandası, Kabul Nedir?

✓  21:15 – 22:45: Görüşmede Kaçınma, Kontrol Ajandası nasıl tespit edilir? Kabule doğru adım nasıl atılır? (Video ve eğitmen ile rol play ve grup içi etkinlik)

9 MART / PERŞEMBE

✓  19:30 – 21:00: “Yaratıcı Umutsuzluk” Nedir? Seans sırasında yaratıcı umutsuzluk uygulama yöntemleri nelerdir?

✓  21:15 – 22:45: “Yaratıcı Umutsuzluğun” eğitmen ile role play uygulaması; (Öğrenilenlerin grup içinde deneyimlenmesi)

12 MART / PAZAR

✓  10:00 – 11:30: Şimdiki An Farkındalığı. ACT seansında şimdiki an farkındalığı nasıl uygulanır?

✓  11:45 – 13:15: Şimdiki An Farkındalığı ile ilgili egzersizler ve uygulamalar. Video örnekleri ve eğitmen ile rolE play. Grup içi etkinlik.

✓  13:15 – 14:00: Öğle Arası

✓  14:00 – 15:30: “Kavramsal Benlik” ve Bağlam Olarak Kendilik” nedir?

✓  15:45 – 17:30: Katılıktan -Esnekliğe bağlam olarak kendilik, perspektif alma ve şefkat odaklı yaklaşım seans içerisinde nasıl uygulanır? Bunun ile ilgili egzersizler ve uygulamalar. Video örnekleri ve eğitmen ile role play. Grup içi etkinlik.

17 MART / CUMA

✓  19:30 – 21:00: Seans içerisinde “Şimdiki An Farkındalığı” ve “Bağlam Olarak Kendilik” perspektifinden içsel deneyimlere, yaşamsal hikayelere nasıl bakılır? Seans içerisinde nasıl kullanılır? (Eğitmen Uygulamaları ve Eğitmen ile Role Play)

✓  21:15 – 22:45: Şimdiki An Farkındalığı, Perspektif Alma, Şefkat Odaklı Yaklaşım grup içinde uygulamalar ile deneyimlenmesi.

30 MART / PERŞEMBE

✓  19:30 – 21:00: “Değerler” neden önemlidir? Davranışın değişimi için en önemli motivatör.

✓  21:15 – 22:45: Değerler şimdi ve buradadır. Onları seans içerisinde nasıl tespit edeceğiz? Değerleri seansta davranışı değiştirmek için nasıl kullanırız? Eğitmen ile role play ve değerler uygulaması, seans videoları, grup etkinlikleri.

6 NİSAN / PERŞEMBE

✓  19:30 – 21:00: “Workability (İşlerlik)” nedir? “Adanmış Eylem” seans içerisinde nasıl uygulanır?

✓  21:15 – 22:45: Adanmış Eylem ile ilgili seans videoları, eğitmen ile role play ve grup etkinlikleri.

16 NİSAN / PAZAR

✓  10:00 – 11:30: Öğrenilenlerin tekrarı ve vaka kavramsallaştırılması. Süreç Odaklı Yaklaşımda görüşme sırasında vaka kavramsallaştırması nasıl yapılır?

✓  11:45 – 13:15: Süreç Odaklı Yaklaşımda, ACT misyonunun danışana anlatımı ve beraberinde vaka kavramsallaştırılmasının yapılması.

✓  14:00 – 15:30: Gruplarda role play (Terapist-Danışan-Gözlemci)

✓  15:45 – 17:30: Grup çalışmaları ve role playler

20 NİSAN / PERŞEMBE

✓  19:00 – 20:30: Seans esnasında “ACT Matrix” uygulaması

✓  20:45 – 22:45: Anlaşılmayan konuların üzerinden geçiş…

BU EĞİTİM PROGRAMI NE İÇİN HAZIRLANDI VE SİZLERİN HAYATINDA NE İŞE YARAYACAK?

20 yılı aşkın süredir almış olduğum terapi eğitimlerimin sonuncusu olan ACT ile 8 yıl önce tanıştım.

Kabul ve Adanmışlık Terapisini (ACT), ilk öğrenmeye başladığım yıllardan beri , hem bir profesyonel hem de bir insan olarak ACT’ın tüm faydalarını kendi hayatımda deneyimledim.

Dil bariyerinin acısını derinden hisseden ve gelişmenin de dünyayı takip etmekten geçtiğini bilen bir kişi olarak bunu nasıl aşacağımı araştırıp durdum. Dünyada nerede deneyimli bir eğitmenin verdiği ACT eğitimi varsa, eşim ile kilometrelerce uçarak bu eğitimlere katıldık. Eşimin desteği ile kafa kafaya verip saatlerce ses kayıtlarını dinleyip üzerinde çalıştık. Eğitim sürecime nerede ise altı yıldır ACT’ın önde gelen dört yabancı hocasından haftalık süpervizyon alarak devam etmekteyim.

Her gün terapi seanslarımda sadece ACT uyguluyorum. Tıkandığım yerlerde hiçbir terapi modeline geçiş yapmadım. O tıkanıklığı süpervizyonlarıma taşıdım ve orada danışanımı canlandırdım. Böylece “nerede tıkandığımı” kendi üzerimde deneyimleyerek anlamaya çalıştım. Çünkü, ACT’ın nasıl etki ettiğini, bir danışan olarak bizzat kendi üzerimde zihinsel bilmekten öteye giderek fark etmek istiyordum.

Zamanla danışanlarımın konuşmalarının içerikleri ile ilgilenmekten öteye geçerek kişinin bağlamını, ortaya çıkan kelime, duygu ve hislerin arkasındaki fonksiyonları bulmaya çalışan bir terapist olmaya başladığımı fark ettim. Her terapi seansı zevkli, heyecanlı ve meraklı geçmeye başlamıştı. Terapi iptalleri azalmaya, yüzler gülmeye ve en önemlisi danışanlarım psikolojik esnekliğin tanımını bilmeden yüzleri gülerek onu tarif etmeye başlamışlardı. Bunun sonucunda kendimde de bir güvenin oluşmaya başladığını fark ettim. Çünkü güven duygusu çaba sarf etmeden, bilmeden, en önemlisi deneyimleyip hatalarını öğrenmeden gelişmiyordu.

Kitap yazarken, eğitmen olurken ve en önemlisi gelişme sürecimde yabancı yayınları takip etmek zorunda olduğumu biliyordum. Bu nedenle de hem yazılı yayın ve kitapları çeviren, hem de görsel yayınları ve eğitimlerimdeki videoları çeviren iki ayrı ekibimiz oluştu.

Neden bunları yazıyorum derseniz? Bunun cevabı benim bu eğitimi açma niyetim aslında: her hafta gelişerek ve deneyimleyerek edindiğim bu bilgileri sizlere de anlatabilmek, öğretebilmek ve hiçbir dil bariyeri olmadan sizlerin de kendi dilinizde dünyayı takip edebilmenizi ve gelişmenizi sağlayabilmek. Sizler için yurt dışında aldığım eğitim ve süpervizyonları sizlerin oralara kadar gitmesine gerek kalmayacak bir şekilde 3 aşamalı bir eğitim programı hazırladım.

Bu eğitim programı süresince ve sonrasında da gelişiminiz için bilgi ve tecrübelerimi elimden geldiğince sizlerle paylaşacağım.

PSİKİYATRİST DR. İBRAHİM BİLGEN

1968 Adana doğumludur. 1994 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirmiştir. 2001 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’ndan psikiyatri uzmanlığını almıştır.

Üç yıl Psikodrama; altı yıl Gesthalt Terapi eğitimi aldıktan sonra, “Bilişsel ve Davranışçı Terapi Eğitimi”ni EABCT (Avrupa Bilişsel Psikoterapi Derneği)’nden akreditasyon sertifikası alarak tamamlamıştır. Dr. İbrahim Bilgen, Çocuk ve Ergen Psikoterapisti olmak üzere, “Çocuklarda ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi” eğitimini yine aynı dernekten onaylı sertifika alarak tamamlamıştır.

Son sekiz yıldır “Kabul ve Adanmışlık Terapisi” (ACT) eğitimini yurt dışında tamamlamış olup güncel eğitimlerine ve süpervizyonlarına devam etmektedir. “Kognitif ve Davranış Terapileri Derneği”nde eğitmen ve süpervizör olarak ACT eğitimleri vermektedir. EACP (Avrupa Bilişsel Psikoterapi Derneği), ACBS (Bağlamsal Davranış Bilimi Derneği) ve IACP (Uluslararası Bilişsel Psikoterapi Derneği) üyesidir.

İbrahim Bilgen; Kabul ve Adanmışlık Terapisi hakkında akademik bir kitap olan “Terapide Psikolojik Esneklik” adlı kitap serisinin birinci cildini yazmış ve yayınlamıştır. Diğer ciltleri ise yazılmaya devam etmektedir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

✓  www.actturkiye.com

✓  ibrahim@bilgenterapi.com / ibrahim@actturkiye.com

✓  instagram.com/actturkiye

✓  instagram.com/psikiyatristibrahimbilgen

✓  youtube.com/actturkiye

✓  youtube.com/psikiyatristibrahimbilgen

BAŞLANGIÇ TARİHİ

19 Şubat 2023 / 09:30

BİTİŞ TARİHİ

20 Nisan 2023 / 22:45

TÜKENDİ

Yaklaşan eğitimlerimiz ve etkinliklerimiz hakkında bilgi almak için lütfen e-bültenimize abone olun.

GİZLİLİK POLİTİKASI

GİZLİLİK POLİTİKASI

1- GENEL AÇIKLAMA VE TANIMLAR

İş bu bilgilendirme metni, ACT TÜRKİYE’nin "veri sorumlusu" sıfatıyla, gizlilik ve çerez politikamızı sizinle paylaşmak isteriz.

2- İŞLENECEK KİŞİSEL VERİLER

ACT TÜRKİYE tarafından işlenecek kişisel veriler aşağıda belirtilmiş olup kanunların gerekli kıldığı ve/veya ihtiyaç duyulduğu hallerde bu bilgilere yenileri ilave edilebilir ve/veya değişiklik yapılabilir.

Veri işlemeye konu edilen kişisel veriler;

✓ Ad, Soyad, TC No, Doğum Tarihi, vb. kimlik bilgileri,

✓ Adres, telefon, fax, e-posta vb. iletişim bilgileri,

✓ Vergi Dairesi ve Vergi Numarası bilgisi,

✓ Meslek ve eğitim durumu hakkında bilgiler,

✓ Sağlık verisi,

✓ Finansal bilgiler,

3- KİŞİSEL VERİLERİN ELDE EDİLME YÖNTEMLERİ

Kişisel veriler doğrudan ilgili kişinin kendisinden temin edilebileceği gibi, çözüm ortağı kurum ve kuruluşlar ile bunlarla sınırlı olmamak üzere edinilen verinin edinme amacına göre dolaylı yollardan da temin edilebilmektedir.

4- KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME AMACI

ACT TÜRKİYE, kişisel verileri aşağıdaki amaçlar doğrultusunda işlemektedir. Şu amaçlardır:

✓ Vergi kanunları, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ve diğer yasal düzenlemeler kapsamında vergi vb. kamu alacaklarına dair yükümlülüklerin yerine getirilmesi,

✓ 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında tüketici haklarının korunmasına ilişkin tedbirlerin alınması,

✓ İlgili kişilerin ACT TÜRKİYE’den satın almak istedikleri hizmetlerin edinimi, hizmetin satışı, hizmetin ilgili kişilere ulaştırılması, bedellerinin tahsil edilmesi, varsa şikayet ve önerilerin toplanması ve değerlendirilmesi,

✓ Elektronik platformlar üzerinden yapılan hizmet alışverişlerinde mesafeli satış sözleşmelerinin düzenlenmesi, ilgili kişinin kimliğinin doğrulanması,

✓ Hizmet kalitesinin artırılması,

✓ Ürün ve hizmetlere ilişkin kampanya, promosyon, reklam ve tanıtım faaliyetlerinde bulunulması, bu konularda bilgi verilmesi,

5- KİŞİSEL VERİLERİN AKTARIMI VE KORUNMASI

ACT TÜRKİYE, kanuni zorunluluklar ve sözleşmenin kurulması için gerekli olan zorunluluklar dışında veri işleme amaçları doğrultusunda elde etmiş olduğu kişisel verileri ilgili kişinin açık rızası olmadan üçüncü kişi/kurumlara aktarmamaktadır.

ACT TÜRKİYE, ilgili Kanun ve sair mevzuat hükümlerinin zorunlu kıldığı/izin verdiği kişi, kurum ve/veya kuruluşlara, bunlarla sınırlı olmamak üzere kişisel verileri alma yetkisi bulunan kamu tüzel kişilerine, işbirliği yapılan program ortağı/çözüm ortağı kurum ve kuruluşlara, yasal zorunluluklar nedeniyle; yasal zorunluluk olmasa dahi 6.madde kapsamında daha iyi hizmet verebilmeye yönelik amaçlarını gerçekleştirebilmek için 3. Kişi ve kurumlara, ilgili kişinin 6698 sayılı Kanun kapsamındaki haklarının saklı kalması koşuluyla, kişisel verileri aktarabilecektir.

6- KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNDE İLGİLİ KİŞİNİN AÇIK RIZASININ ALINMASI

ACT TÜRKİYE tarafından işlenecek kişisel veriler, 6698 sayılı Kanun kapsamında ilgili kişinin “açık rızası” alınarak işlenir. Açık rıza; Belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirilmeye dayanan ve ilgili kişinin özgür iradeyle açıklayacağı rızasını ifade eder.

6698 sayılı Kanunun 5/2 nci maddesi gereğince aşağıdaki şartlardan birinin varlığı hâlinde, ilgili kişinin açık rızası aranmaksızın kişisel veriler işlenebilir.

✓ Kanunlarda açıkça öngörülmesi.

✓ Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması.

✓ Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması.

✓ Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması.

✓ İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması.

✓ Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması.

✓ İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.

7- KİŞİSEL VERİLERİN SAKLANMA SÜRESİ

ACT TÜRKİYE , kişisel verilerin işleme amacının ortan kalkması, Kanunlar ve diğer sair mevzuat kapsamında belirlenen zorunlu saklama sürelerinin dolmasıyla bilirlikte kişisel verileri imha eder (kişisel verileri siler, yok eder veya anonim hale getirir).

8- İLGİLİ KİŞİNİN HAKLARI

İlgili kişiler veri sorumlusuna başvurarak kendisiyle ilgili;

✓ Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

✓ Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

✓ Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

✓ Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

✓ Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

✓ Kanunda öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

✓ Kişisel verilerle ilgili değişiklilerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

✓ İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

✓ Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme,

haklarına sahiptir.

9- VERİ SORUMLUSUNA BAŞVURU

Kişisel verisi işlenen gerçek kişiler, 6698 sayılı Kanunun 11 nci maddesinde belirtilen hakları kapsamındaki taleplerine ilişkin olarak ACT TÜRKİYE’ye başvurabilir. İlgili kişiler, başvurularını Türkçe olarak yapmak kaydıyla bu haktan yararlanabilir. İlgili kişiler taleplerini, aşağıdaki iletişim kanallarından biri vasıtası ile ACT TÜRKİYE’ye iletebilir. Bu doğrultuda ilgili kişiler taleplerini;

✓ Yazılı olarak,

✓ Güvenli elektronik imza veya mobil imza yoluyla,

✓ Kişisel verisi işlenen kişi tarafından ACT TÜRKİYE’ye daha önce bildirilen ve ACT TÜRKİYE’nin sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle,

✓ Başvuru amacına yönelik geliştirilmiş bir yazılım ya da uygulama vasıtasıyla veri ACT TÜRKİYE’ye iletebilir.

Başvurularda;

✓ Ad, soyad ve başvuru yazılı ise imza,

✓ Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için T.C. kimlik numarası, yabancılar için uyruğu, pasaport numarası veya varsa kimlik numarası,

✓ Tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresi,

✓ Varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon ve faks numarası,

✓ Talep konusu,

bulunması zorunludur. Konuya ilişkin bilgi ve belgeler başvuruya eklenmelidir. Başvuru talepleri, “Başvuru Talep Formu” kullanılmak suretiyle yapılabilir. İlgili kişilerin yapacağı başvurular için, iş bu bilgilendirme metninin “10- DEĞİŞİKLİKLER VE GÜNCELLEMELER” başlıklı bölümünde belirtilen iletişim kanalları kullanılabilir.
ACT TÜRKİYE, başvuruda yer alan talepleri, talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi hâlinde, "Veri Sorumlusuna Başvuru Usul Ve Esasları Hakkında Tebliğ"in 7’nci maddesinde belirtilen tutarda ücret alınabilir. Başvurunun, veri sorumlusunun hatasından kaynaklanması hâlinde alınan ücret ilgiliye iade edilir.

10- DEĞİŞİKLİK VE GÜNCELLEMELER

İş bu metin, 6698 sayılı Kanun ve söz konusu Kanun kapsamında yayınlanmış olan Yönetmelik ve Tebliğler ile ACT TÜRKİYE’ye kişisel veri işleme amaç ve politikaları kapsamında hazırlanmıştır. İlgili yasal mevzuat ve/veya ACT TÜRKİYE kişisel veri işleme amaç ve politikalarında meydana gelecek değişiklikler doğrultusunda işbu metinde ve aydınlatma metnimizde gerekli değişiklikler yapılabilir.

Bilgilendirme Metninin en güncel haline www.actturkiye.com adresinden ulaşılabilecektir.

ACT TÜRKİYE

Adres : Abdi İpekçi Cad. Işıl Apt. No:3/1 Nişantaşı, İSTANBUL

Telefon : +90 (212) 219 04 89

Telefon : +90 (212) 296 05 10

e-posta : kvkk@actturkiye.com