Skip to main content

ÇOCUKLUKTAN YETİŞKİNLİĞE “ÖZ SAYGI”

ÖNEMSEDİĞİMİZ YERDEN İNCİNİRİZ…

Önemseme ve incinme, değer ve acı aslında iç içedir. Aynen bir grubun parçası olmayı isterken, onun bir parçası olmadığımızı düşünüp yaşadığımız kaygı gibi. Bu yüzden çoğumuzun kafasında “Yeterince iyi değilim” hikayesinin bir versiyonu dolaşır.

İnsan dili bir armağan olduğu kadar, davranışlarımız üzerinde büyük ölçüde kontrol uygulayabilir. Yaş aldıkça, giderek dünyayı da doğrudan olduğu gibi değil, zihnimizin bize söylediği gibi görmeye başlarız. Yani, dünyayı, kelimelerden oluşan düşüncelerimizin süzgecinden algılarız.

ASLINDA DÜŞÜK BENLİK SAYGISI KAVRAMININ BÜYÜK BİR KISMI, KENDİMİZİ “YETERİNCE İYİ DEĞİLİM” GİBİ YARGILARLA ETİKETLEMEYİ İÇERİR.

“Ben” = “Yeterince iyi değil” demek gibi. Peki, ne konuda yeterince iyi değil? Kim için yeterince iyi değil? Ne zaman veya hangi durumda yeterince iyi değil? Olduğumuz kişi, böyle bir etiketleme yapılamayacak kadar karmaşıktır. “Yeterince iyi değil” cümlesi sizi veya gezegendeki herhangi birini tanımlayamaz.

Amaç: Bu etkinliğimizde çocukluktan başlayıp şimdiki yaşımıza kadar olan öz saygımız için neler yapabileceğimizi? Bu etiketlerden nasıl ayrışabileceğimizi. Öz saygısı yüksek çocuklar yetiştirmek için onlarla nasıl bir ilişki kurabileceğimizi öğreneceğiz.

Zoom uygulaması üzerinden online olarak düzenlenecek canlı yayınımız Türkçe ve İngilizce olarak simultane tercüme edilecektir.

ÖĞRENCİ OLARAK BİLET ALIMLARINDA;

Biletino üzerinden öğrenci kategorisindeki biletinizi aldıktan sonra güncel öğrenci belgenizin bir kopyasını info@actturkiye.com mail adresine göndermeniz gerekmektedir. Öğrenci belgenizin teyit edilmesinden sonra tarafınıza bilgilendirme yapılacaktır.

BU EĞİTİME KİMLER KATILABİLİR;

Öğrenmeyi ve gelişmeyi isteyen herkese açıktır. Meslek dışı ve Meslek içi (Psikoloji, Psikiyatri, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR), Psikiyatri hemşireliği, Aile Danışmanlığı vb.) alanlarında çalışan meslektaşlarımız ve bu alanlarda eğitim gören öğrencilerimiz içindir.

DR. JOE OLIVER

Dr Joe Oliver, danışman Klinik Psikolog olarak çalışmaktadır ve Contextual Consulting‘in kurucusudur. Aynı zamanda University College London Şiddetli Ruh Sağlığı Sorunları lisansüstü eğitim programında doçent ve genel program direktörü olarak çalışmaktadır. Joe, Bağlamsal Davranış Bilimleri Derneği’nin (ACBS) aktif bir üyesidir ve daha önce ABCS Birleşik Krallık & İrlanda Şubesi’nde sekreter pozisyonunda çalışmıştır. Aynı zamanda meslektaş değerlendirmesinden geçmiş bir ACBS ACT eğitmeni ve ACBS Üyesidir. Acceptance and Commitment Therapy & Mindfulness for Psychosis ve bir kendi kendine yardım kitabı olan ACTivate Your Life dahil olmak üzere 6 adet ACT kitabı ve ACT for Psychosis Recovery, Acceptance and Commitment Coaching, ACT: 100 Key Points and Techniques ve en son kitabı the Mindfulness and Acceptance Workbook for Self Esteem de dahil olmak üzere birçok ders kitabı yazmıştır.

DR. RICHARD BENNETT

Dr. Richard Bennett, 20 yılı aşkın bir süre boyunca Ulusal Sağlık Hizmetleri’nde (NHS) çalışmıştır ve Bilişsel Terapi, Akılcı Duygusal Davranışçı Terapi (REBT) ve Kabul ve Adanmışlık Terapisi (ACT) dahil olmak üzere bir dizi bilişsel davranışçı psikoterapide uzmanlığa sahiptir. Şu anda klinik çalışmalarını Think Psychology’nin Direktörü olarak bağımsız bir şekilde yürütmektedir. Dr. Bennett, süpervizyon ve eğitim alanlarında oldukça geniş bir deneyime sahiptir. Hem Birleşik Krallık’ta hem de uluslararası alanda birçok sağlık profesyoneline süpervizyon ve eğitimler vermiştir.

BAŞLANGIÇ TARİHİ

28 Ekim 2021 / 20:30

BİTİŞ TARİHİ

28 Ekim 2021 / 22:30

TÜKENDİ

Yaklaşan eğitimlerimiz ve etkinliklerimiz hakkında bilgi almak için lütfen e-bültenimize abone olun.